Ezért álmodunk elhunyt szeretteinkkel

Valahányszor csak alszunk, álmodunk is. Így van ez még akkor is, ha az álmainkra sokszor nem emlékszünk. Álmainkat a tudatalattink “termeli ki”, és ezért az álmok jelentése is a tudatalattiban keresendő.

A pszichológusok régi terepe az álmok jelentésének megértése, ami a kezdeti időszak “konkrét” álomfejtésétől (amikor egy álmunkban látott szimbólumnak egy kizárólagos jelentést tulajdonítottak) egy, az álmok jelentésének rugalmasabb és értelemszerűbb vizsgálatáig fejlődött.

Egyes elképzelések szerint a tudatalattink álmok és szimbólumok formájában dolgozza fel szeretteink elvesztését, illetve azt a jelentőségüket, amit haláluk után is maguk után hagytak az életünkben.

Létezik azonban olyan elképzelés is, miszerint az elhunytak nem távoznak el véglegesen, és álmainkon kresztül kommunikálnak az erre különösen fogékony tudatalattinkkal.

Az utóbbi elképzelés szerint elhunyt szeretteink azért lépnek velünk kapcsolatba, hogy tanáccsal, segítséggel szolgáljanak nekünk, és biztosítsanak róla, hogy még mindig szeretnek minket.

Ezek az emberek az álmainkon keresztül üzennek nekünk, így legalább ilyenkor magunk mellett érezhetjük őket, és ezen nem változtat az sem, hogy a való életben ők már sajnos nem élnek.

Így ha gyakran álmodsz egy elhunyt szeretteddel, nem kell emiatt rosszul érezned magad: tudd, hogy szeret Téged és gondol Rád!

(bidista)