Az MRI felvétel a magzat mozgását mutatja

Hihetetlen érzés az , amikor egy képalkotó felvételen meglátjuk születendő gyermekünket és első mozdulatait. Ez minden szülő számára az egyik legizgalmasabb periódus. Ha megnézik a felvételt, talán jobban el tudják képzelni, hogy is fog kinézni a baba.

A technika világa egyre gyorsabban fejlődik és már olyan dolgokra képes, amit néhány évvel ezelőtt nem is hittünk volna el. Az új technológiának köszönhetően a gépekkel a terhességet is jobban nyomon tudjuk követni. Ezzel foglalkozik többek között az iFind nevű projekt is.

David Lloyd kutató orvos szerint az új technikai vívmányok segítenek a még meg nem született kisbabák betegségeinek kimutatásában. Különböző technológiát és ultrahang készülékeket felhasználva kiváló diagnosztikai képet adó gépeket fejlesztettek ki az utóbbi időben.

A filmben szereplő édesanya is részt vesz a projektben.  David Lloyd elmagyarázza, hogy az ilyen típusú felvételeknél az egyetlen hátrány az, hogy a magzat szinte állandóan mozog. Ezt nagyon jól láthatjuk a felvételen.

Hihetetlen, hogy a terhesség korai szakaszában már ilyen részletes felvételt lehet készíteni a modern gépek segítségével. Az pedig csodálatos, hogy láthatjuk mennyit mozog egy ilyen apróság! Mintha fel akarna kelni!

(Forrás: csodalatos.co)

Szerinted is érdekes? Akkor ne felejtsd el megosztani!