Ez történik az agyaddal és a májaddal, ha kurkumás vizet iszol..

Azért érdemes langyos, kurkumás vizet rendszeresen fogyasztani, mert hamar hat és nagyon könnyű elkészíteni. Csak arra kell ügyelni, hogy mikor a sárga kurkumát a vízbe tesszük, az gyorsan lemegy a pohár aljára, így ivása előtt jól fel kell kavarni.

Most lássuk, milyen problémákra gyógyír a kurkumás víz!

1. Csökkenti az ízületi problémákat

Egyes kutatások igazolták, hogy a kurkumin erősebb gyógyhatással bír, mint a diclofenac, egy gyulladáscsökkentő gyógyszer, amelyet arthritisre felír az orvos.

2. Enyhíti a 2-es típusú diabéteszt

Az Auburn Egyetemen tudósai szerint a kurkuma képes a 2-es típusú diabétesz súlyosságát enyhíteni.

3.Megszünteti a gyulladásokat

Számos, a nyugati társadalomban előforduló betegségek hátterében a belső folyamatos gyulladások állnak. Éppen ezeket a gyulladásokat gyógyítja a kurkuma, ezért rendszeresen igyuk a gyógyitalt.

4. Szorulásra

A kurkumás langyos víz fogyasztásával beindítható a bél-, az epeműködés, és ennek hatására megszűnik a szorulás.

5. Májregeneráló

A test legnagyobb mirigyét, a májat is regenerálja a kurkuma, megelőzi a méreganyagok felhalmozódását, amelyek károsíthatnák a májsejteket.

6. Védi az agyat

A kurkumin hatására az agyban lévő növekedés-hormonok még idős korban is képesek termelődni, ami azért fontos, mert kutatások bizonyítják, hogy ezek a speciális hormonok hozzájárulnak az agy egészséges működéséhez, így kisebb lesz az esélye például az Alzheimer-kór kialakulásának.

7. Lúgosít

A kurkuma lúgosítja a testet, ami azért nagyszerű, mert ellensúlyozza a betegségek kialakulásáért felelős savas környezetet.

8. Keringés javító

A kurkumin arra is képes, hogy a vérerekben található lerakódásokat feloldja – ezt japán tudósok állapították meg, a tanulmány a Bilogical and Pharmaceutical Bulletin szaklap hasábjaink jelent meg, 2011-ben. Patkánykísérleteken igazolták, hogy az autoimmun szívbetegségek okozó anyagokkal beinjekciózott állatok állapota javult a kurkumás kezelést követően.

9. Megelőzi az öregedést, és hosszabbítja az életet

Mivel a kurkumin képes elpusztítani az öregedést, betegségeket okozó szabadgyököket, így nagyobb az esély arra, hogy idős korunkra is megőrizzük szépségünket, vitalitásunkat.

10. Rákellenes

A kurkumin hatására a szabadgyökök nem tudnak sérülést okozni a sejtekben, ezért a rák kockázata is lecsökken. Ezért mindennap, reggel fogyasszunk el egy pohár, kurkumás meleg vizet.

Hasznos volt? Akkor ne felejtsd el megosztani!

Fentiek információs célt szolgálnak, és nem minősülnek orvosi tanácsnak! Betegség esetén fordulj orvoshoz! Jó egészséget kívánunk!