Választhatott a várandós lány: életmentő kezelés vagy gyermeke kihordása

Brianna Rawlings, az ausztráliai Sydneyben élő várandós hölgy rendkívül nehéz döntés elé került: a terhessége tizenhetedik hetében leukémiát állapítottak meg nála. Ha a gyógykezelést választja, az a magzat végét jelenti, ha viszont kihordja a gyermeket, a saját esélyei romlanak le.

Brianna Rawlings végül meghozta élete legnehezebb döntését: úgy döntött, születendő gyermeke sokkal fontosabb számára, mint a saját élete – elutasította tehát a kezelést.

Ám az élet közbeszólt: a kisfia ugyanis 3 hónappal a tervezett idő előtt jött világra. A koraszülött életéért 12 napig küzdöttek, ám sajnos nem sikerült megmenteniük a baba életét.

– Ez volt életem legszebb 12 napja – beszélt az együtt eltöltött időről a fiatal lány. – Hosszú, kimerítő és fájdalmas napok voltak. Bár Kayden már nincs köztünk, erőt adott nekem, hogy kitartsak és legyőzzem ezt a betegséget.

A lány ekkor már csak egy kísérleti gyógymódban bízhatott, ami sajnos nem tudta megmenteni az életét. Brianna napokkal a 19. születésnapja után, december 29-én hunyt el – 3 hónappal a kisfia után.