Nem engedett a nagyi a kapzsi cégnek, aki ki akarta lakoltatni őt

Az “Up” című Disney film egy olyan makacs emberről szól, aki nem hagyja, hogy a nagyravágyó cég házát megszerezze. Kevesen tudják azonban azt, hogy a történet alapja egy hasonló szituáció. Az Egyesült Államokban, Seattle-ben lakik az az Edith Macefield, akivel hasonló dolog történt.

Edith Macefield nagyon kalandos életet élt. Sok mindennel foglalkozott, francia nyelvet tanult és fiatal korában még a katonsághoz is csatlakozott. Mikor felettesei rájöttek, hogy 18 éven aluli, azonnal hazaküldték őt otthonába, Nagy Britanniába.

Daily Mail

Edith egy idő után az Egyesült Államokba költözött és 60 éven keresztül ugyanabban a házban lakott. Senki sem tudta elvenni tőle.

Seattle Times

Egy idő után megjelent egy cég, aki az Edith háza melletti részen a környék szinte összes területét megszerezte.  A cég minden régi házat le akart bontani, hogy a helyére bevásárlóközpontot építsen.

Amusing Planet

Nem számítottak azonban arra, hogy a 86 éves Edith igazán kemény dió lesz. A cég több százezer dollárt is felajánlott a házért, de Edith kijelentette, hogy semmi pénzért nem adja el a házat. A cég további magas összegeket ajánlott, az ár egyre feljebb kúszott de a hölgy nem engedett.

Eat Ballard

A vállalat belátta, hogy nem tudja megvásárolni Edit házát, bármennyi pénzt is ígér érte. A helyzet az volt, hogy Edithet nem érdekelte a pénz, úgy gondolta van neki abból már éppen elég.

Építkezni kezdtek tehát Edith háza körül, de arra nem számítottak, hogy a hölgy egy váratlan barátra tesz szert.

Seattlepi

Barry Martin, a projekt főnöke baráti kapcsolatot alakított ki Edith-tel. Miután a hölgynél rákos daganatot állapítottak meg, a férfi segített neki az orvosi kezelések megszervezésében.

“Nem akart idősek otthonába menni”, mondta Barry. “Abban a házban szeretett volna meghalni, ahol édesanyja is meghalt. Én segítettem neki ebben.”

Inhabitat

2008-ban halt meg Edith és a ház Barryé lett. Edith tudta, hogy a férfi vigyázni fog a házra és senki sem nyúlt hozzá 7 éven keresztül.

Tavaly a házat egy jótékonysági egyesület vette kezelésbe, fel is újították szépen. A ház ma bajba jutott emberek számára nyújt átmeneti szállást.

Eat Ballard

Edith elérte célját, a kapzsi befektetők végül is nem kapták meg a házat. Így megmaradt gyerekkori lakóhelye és egyben segíteni is tud a bajba jutott embereken.

(Forrás: csodalatos.co)

Tetszett? Akkor ne felejtsd el megosztani!