A ciginél és a röviditaloknál is károsabb

A mi konyhákban is ott lapul az a néma gyilkos, ami sokkal károsabb, mint az alkohol és a cigaretta, minderről pedig mi mit sem sejtünk.

Kevesen tudják, de a fűszerek számos káros összetevőt tartalmaznak, többek között mesterséges színezékeket, tartósítószereket és akár génmódosított anyagokat is.

A fűszerek a feldolgozás ás a csomagolás, tárolás során szennyeződnek, különböző rovarok másznak bele, valamint rágcsálók szőre és széklete is szennyezheti. Hogy ezektől a gyártók megtisztítsák a fűszereket, mérgező anyagokkal sterilizálják a fűszereket, például etilén-oxiddal.

Ezt a Nemzetközi Rákkutatási Ügynökség 1994-ben karcinogén, vagyis rákkeltő anyagnak minősítette, laboratóriumi kísérletek alapján genetikai mutációt és kromoszóma-károsodást okozhat.

Milyen hatása lehet?

Az emberekben főleg a központi idegrendszert károsítja, depressziót válthat ki, valamint irritálhatja a szemet és a nyálkahártyát is. Hosszú távon szem-, bőr- és nyálkahártya-irritációt okoz, valamint az agy és az idegrendszer működésének zavarával is jár.

Hogyan védekezhetünk?

Lehetőleg organikus és bio fűszereket vásároljunk, amelyek nem tartalmaznak káros összetevőket, mesterséges színezékeket és tartósítószert.

Szerinted is durva? Akkor ne felejtsd el megosztani!

Forrás: szorakozzonline.hu